THANKS GIVING


Ännu en dröm har fått gå i uppfyllelse. Att få fira på ett riktigt Amerikanskt vis. Har haft en riktigt mysig övernattningshelg hos min bror med familj och lite hastigt och lustigt så fick jag hänga med på en fest. Nämligen THANKS GIVING. Det är min brors sambo Madelenes (kallar henne för syster) kusiner som är Amerikanska. Det var riktigt coolt och riktigt god, söt mat. Är som en uppblåsbar ballong nu, är så himla mätt. Nu ska vi krypa ner i soffan och kolla på film! Godnattpussar skickas från en nyamerikansk tjej! 

BROOKLYN 76LEOPARD BELT - NEW IN

Leopard printed belt from JC.
 
Är helt kär i djurmönster, skrivit det tidigare men är verkligen hetl fast. Detta hittade jag på JC förra helgen när jag var med Moa på stan. Veckorna går så fort och snart är det jul. Något som oroar mig är snön.. Den har inte kommit än? Förra året var det flera centimeter på min födelsedag, vad är detta? Snööö vi saknar dig! 

MIN TRO

Många utav er har frågat om min tro. En utav anledningarna till att jag fått dessa frågor kan vara att jag ofta är i kyrkan och att jag tidigare skrivit ut på bloggen att jag ber mycket. Det hela började förstås med dopet men det konfirmationen startade nog upp mitt religösa liv på riktigt. Konfirmationen kan nog varit en utav de bästa veckorna i mitt liv. Att konfirmera sig är så mycket mer än att bara gå i kyrkan och lyssna på en "tråkig" präst, som de flesta säger. Jag var tidigare i livet tveksam mot kyrkan och dess religösa verksamhet men fick en helt ny syn på det under min tid som konfirmand. Jag var även med i en utav de små grupperna när jag var yngre, då runt sex, sju och åtta år då vi sjöng och lekte tillsammans fast vi gjorde det i kyrkan, vi fick då ta del utav ett kristet liv. Men kommer alltid att säga att konfirmationstiden kommer vara det viktigaste. Det är inte bara att sitta i kyrkan och läsa ur bibeln, det är så himla mycket mer. Under min konfirmandstid fick jag verkligen lära känna mig själv och hitta mina allra bästavänner och även göra egna beslut och inte låta mig styras av andra. Det är så viktigt. Att ta konfirmationen är något som jag tycker ALLA ska göra. Man kanske inte alls tycker om det eller så tycker man om det, det är beroende på vad man tycker själv men alla borde ge ett religöst liv ett försök. Jag är så himla glad att mina vänner tog med mig på en livs resa. Jag har verkligen funnit mig själv och att gå i kyrkan är något som jag ser som en självklarhet nu. Att få den tiden att komma i kontakt med Gud. Att få tillsammans med andra ta del av hans närvaro är något helt magiskt. 
Efter att jag tagit konfirmationen så kände jag direkt att jag inte ville sluta där, jag ville fortsätta. Jag valde då, tillsammans med mina kompisar att gå med i KU. För att fortsätta träffa dessa underbara människor inte bara i kyrkan utan även utanför och för att få umgås med de nya konfirmanderna. KU är något som jag stöttar och älskar till tusen. Där träffas man har kul och umgås samtidigt som vi tar ett par seriösa kvällar där vi pratar mycket om livet efter döden och annat som också tillhör den kristna tron. Att få ha varit med under min egna konfirmationstid och att nu även få var med i KU är en välsignelse. 
Många av har även frågat om jag ber utanför kyrkan, alltså ber hemma eller på något annat sätt. Förstod inte frågan riktigt men fattade det som att ni undrar om man ber så som i filmer, tex Jerusalem när hon sitter vid bergen och ber och det gör jag faktiskt. Jag vet inte om det är rätt att skriva ut det på bloggen men detta är en personlig blogg och jag skriver så som jag känner för och jag skäms inte ett endaste dugg för att skriva ut om min tro och hur jag ber. Andra frågade om hur många gånger per dag man var tvungen att be. Blev riktigt chockad över frågan. Du är inte tvungen att be även om du är religös, absolut inte. Men jag ber varje kväll, för att tacka för den dag jag fått upplevt och för att be för mina närmsta och de som lever i tuffa förhållanden. Det är en personlig sak, en sak som man gör beroende på vad man känner för. Du ska aldrig känna dig tvungen till att göra någonting just bara för att din tro eller de andra som tillhör din tro gör på ett specifikt sätt. Glöm aldrig det. 
Jag vet faktiskt inte riktigt med vad jag ska skriva utan att det blir för personligt men om ni har frågor får ni gärna ställa dom i kommentarsfältet! Puss

THE WHITE COAT

 
Är så kär i vita kappor. Nu när jag har införskaffat mig lite ljusare kläder skulle jag även vilja ha en ljusare kappa till. Just denna kommer från Sheinside.com. Love it. 

1D DAY

 
Ni missade väl inte 1D Day? Det har precis tagit slut och är helt ordlös. Dessa killar är så underbara! Nu ska vi sova, godnatt!

ZEBRA COAT

Zebra Coat from Sheinside.com
 
Har blivit så kär i djurmönster. Denna supersnygga kappa gjorde inte situationen bättre, ett säkert kort i nästa ordern från Sheinside.com. Tänkte matcha den med ett par svarta jeans, svart tisha och halsband eller en klänning med ett par strumpbyxor och en väska med detaljer som passar smyckerna jag bär, supersnyggt!

SNAKE PRINT

From BikBok.com
 
Äntligen! Har letat efter dessa jeans i flera veckor, överallt! I Polen sprang vi i varje liten butik för att hitta dessa jeans med reptiltryck och när jag var i stan med Ida så bara låg de där helt plötsligt, och väntade på mig. Anledningen till att inlägget kommer upp så sent (var ett tag sedan jag köpte dem) var för att de var lite för korta i benen så fick åka tillbaks och byta till ett par S. Är helt överlycklig, kan inte bli gladare. Äntligen har jag funnit mina drömjeans.
 
(Ett glatt inlägg behövdes verkligen efter deppinlägget under)

MÖRKER

 Varför är allt så mörkt för just under denna tid på året? Jag är inte svårfattad och förstår precis varför egentligen så det var en dum fråga men det är så jobbigt. Det är mörkt, hela tiden. Konstant. När jag vaknar varje morgon är det mörkt, när jag äter frukost är det mörkt, när jag går till skolan är det mörkt, när jag är i skolan är det mörkt, när jag kommer hem är det mörkt, när vi ska äta middag är det mörkt, när jag ska sova är det mörkt. Ni förstår nog grejen. Det är mörkt hela tiden. Det sänker mig, något fruktansvärt. Jag påverkas av ljuset och blir nästan mörk själv. Ja, alltså inte elak utan trött, hängig och somnar nästan när jag kommer hem från skolan och det är kolsvart ute. Allt blir så mörkt i vår vardag. Våra lärare är trötta, mamma är trött, pappa är trött, mina bröder är trötta, bästis Ida är trött det är så jobbigt. Jag vill vara pigg, jag vill ha den energin jag hade i somras tillbaks nu. Hösten och vintern är mina favoritårstider men detta mörker är ingen hit. Allt blev ännu jobbigare när jag blev sjuk. Har legat sjuk och spytt samt haft ont i halsen i flera dygn i mörker. Det är över nu, endast halsen som krånglar lite, men det är fortfarande jobbigt att behöva ligga och vara sjuk i mörker. Allt blev ännu mörkare när jag kom tillbaks till skolan och insåg hur mycket jag missat, massor uppsatser, grammatik och annat viktigt i skolan. Nu är allt mörkt och jag är så himla trött.Kan inte bara snön komma nu och lysa upp hela min dag? 
 

NELLY - REAFAVORITER

All from Nelly.com
 
Ni har väl inte missat Nellys stora superrea? Har valt ut ett par favoriter till er här ovanför, har ett par till men de får ni se senare när jag fått hem dem! Allt är till så sjukt bra priser, tja. Vi tar ett exempel, den där svarta clutchen på bilden kostar 59 kr. HUR SJUKT? Ni borde kolla in rean NU innan allt tar slut!

FYRA FINA FRÅN LINDEX

Picture from shoppingandfashion.se

Lindex har börjat få in riktigt fina kläder. Förr var jag inte alls intresserad utav Lindex kollektioner men kolla på tröjorna ovan, hur snygga är de inte? Jag är ett nyblivet Lindexfan! 

MARINA AND THE DIAMONDS

FÖREBILDER är viktigt. Jag tycker förebilder är mycket viktigt om man vill inspireras och drömma. Själv har jag drömmar om att bli något stort, något ännu större än vad jag är idag. Vi alla inspireras utav någon eller någonting. Jag har inte riktigt kunna hitta min riktiga förebild. Många säger att det är One Direction, de inspirerar och charmar mig med deras personligheter. Andra säger att jag hittar mycket inspiration i Justin Bieber, det kan jag hålla med om inom dansdelen. Han insiperar mig väldigt mycket inom dans och uppträdande. Andra säger Beyoncé, det håller jag också med om. Beyoncé har inspirerat mig väldigt mycket i livet. Har även fått höra att Angelica Blick är min inspirationskälla, även där kan jag hålla med. Angelica Blick inspirerar mig väldigt mycket i bloggvärlden. Som ni kanske märker så har jag väldigt mycket insiprationskällor men idag när jag låg hemma i sängen började jag tänka på förebiler och idoler och jag har faktiskt aldrig funnit min riktiga förebild. Så idag skickade jag iväg sms till familjemedlemmar, kompisar (både Kalmar och Stockholm) och frågade även mamma om vem som är min egentliga största förebild och alla svarade likadant. MARINA AND THE DIAMONDS, det chockade mig. Jag har ju för tusan inte lyssnat på henne på flera månader. Men vid närmare tänkande så insåg jag att hon kanske är min riktiga förebild. Både i musik, uppträdande, dans och personlighet. När hennes "I'm not a robot" släpptes 2009 berättade mamma att jag lyssnade på den heeeeela tiden och då var jag endast 11 år, idag är jag 15 år. Alltså har denna underbara tjej varit med mig i hela 4 år. Jag rotade genast fram mina saker från barndomen och fann massvis med planscher, t-shirts och skivort från Marina Diamandis. Jag blev så lycklig, alla minnen bara kom fram och ett stort leénde placerades på mina läppar. Jag kan inte dölja att jag faktiskt sitter och lyssnar på en utav hennes låtar nu och bara ler. Jag tror att jag äntligen funnit min förebild. 

ANOTHER PHOTOSHOOT

Picture from the photoshoot in august. 

ALL THAT SHIMMERS

Picture from weheartit.com
 

Jag har blivit helt kär i glitter och paljetter. Tycker det är så fint med en massa paljetter på ett fint linne eller en klänning. Snart är det dags för nobelmiddagen och har ännu inte hittat en perfekt klänning men såg en på Nelly igår jag blev helt kär i, tror det lutar åt den, ni ska få se den när jag fått hem den! 
Är fortfarande sjuk och är hemma idag med, tror heller inte jag kommer kunna gå i skolan imorgon. Usch, hatar att vara sjuk. Har spytt en massa inatt igen så all min magsyra ligger fortfarande och fräter i halsen, hej halstabletter! Usch, nej ska gå och göra lite té nu till mig och min onda hals, puss!

CHRISTMAS MOVIES

// One Magic Christmas // Grinchen // Äntligen Jullov // Oliver Twist // Polarexpressen // Julkalendern år 2011 "Tjuvarnas Jul" //
 
Idag är jag hemma från skolan. Har spytt hela natten och mått så superdåligt. Detta är precis vad jag INTE behöver, just idag var det gymnasiemässa och denna vecka har vi mycket noveller och uppsatser som måste bli färdiga och de får endast skrivas i skolan. Och för det tredje så hatar jag att var sjuk, så himla långtråkigt att bara ligga hemma i sängen och kolla på film hela dagarna. Men jag antar att det är precis vad som behövs just nu. Just nu mår jag faktiskt bra så då passar jag på att blogga lite... Slängde ihop mina favorit julfilmer i ett collage. Ni som följt bloggen länge och känner mig väl vet att jag är en riktig tomtenisse, eller är kanske julfantast en bättre beskrivning på mig. Jag verkligen älskar julen, det är högtiden på året. Jag började att lyssna på julsånger i augusti och har nu hängt upp massor med julslingor och har redan börjat köpa julklappar. Tycker det är så mysigt med jul. Har till och med fått höra att de små i sexan på min skola sagt "jamen du vet hon julfantasten, hon som älskar julen i nian, vet du vem jag menar nu?", haha. Så jäkla söta! Så här har ni mina favoriter ovan. Älskar verkligen tjuvarnas jul! Älskar miljön något fruktansvärt, hade jag fått bestämma själv hade jag velat leva för ca 100 år sedan då man levde på samma sätt som de gör när filmer utspelar sig! Ni borde verkligen se alla dessa filmer, alla är så sjukt bra!

BLACK FAKE FUR

 
Black and gold
 
Klicka på bilden för att se vart allt kommer ifrån! 
 
När jag var i Polen köpte jag en svart korthårig pälsjacka. Nu när jag ser alla långhåriga har jag blivit kär på nytt, de är så jäkla snygga! Outfiten ovanför är ju en dröm. Påtal om Polen, har ännu inte hunnit lägga upp alla bilder och ett collage på allt jag köpte, ska försöka hitta tid till det snart!

KALMAR LÄNS MUSEUM

 
Igår var vi på studiebesök på Kalmar Läns Museum med klassen. Utsällningen vi besökte denna gång var döpt "Spela Roll". Den var super och handlar om åskade. Tex vid en mobbningssituation finns det alltid ett offer, en mobbare och åskådare. Denna utställning berättade om hur vi som åskådare spelar en stor roll i en liknande situation. Tex bilden ovanför då nazisterna utrodade judarna, man kan se på bilden att det står åskådare runt omkring och tittar. Detta glädjer förövaren och tycker det blir ännu roligare att plåga de stackars offrerna, i detta fall judarna som får ligga på marken och skrubba asfalten med en liten tandborste. I dessa situationer skulle istället åskådarna lämnat platsen, då skulle nazisterna genast tycka att det inte är kul att plåga om de inte har något stöd ifrån de civila runt omkring (åskådarna). Denna utställningen var tankeväckande och man började tänka annourlunda. Den var även gjord på ett bra sätt. Vi som besökte utställningen gick vara med mycket i arbetet, tex på bilderna ovanför. Här var vi tvugna med våra egna skuggor skapa en bild på skärmen framför oss, supercoolt! Denna utställning är även öppen för allmänheten så tycker absolut att ni borde kolla in på Kalmar Läns Museum när ni har en liten lucka i schemat, så värt det!

IT'S MY BIRTHDAY

Picture from weheartit.com
 
Förlåt, förlåt, förlåt för denna hemska uppdatering. Jag vet inte hur allt gått ihop de senaste dagarna, allt har varit ett enda stort kaos. Jag startade min helg med en fest hos världens finaste kompis Ida som fyllt år och hade det supermysigt. Det var en blandning utav en fest och maskerad kan man säga, klädde själv ut mig till Catwomen! Kvällen var blandad med känslor men allt blev så lyckat tillslut! På lördagen så stannade jag kvar hos Ida ett tag innan jag begav mig direkt till min bror och hans familj för att spendera natten där. På söndagen döptes Elias så hela söndag förmiddag spenderades i världens mysigaste kyrka i Hossmo, älskar denna kyrka! Dopet var superfint och lyckat, älskar verkligen dop! Efter dopet blev det så klart dopfika och sedan stressade vi hem för att jag skulle kunna hinna duscha innan jag skulle tillbaks till kyrkan för kvällens KU träff. Jag kom hem vid ca nio och var sviiintrött, somnade på en gång och vaknade sedan upp som en födelsedagsprinsessa. De senaste veckorna har gått så fort att jag inte hunnit med mig själv, har verkligen inte tagit hand om mig själv så nu är det dags för mig att skärpa till mig! Har iallafall haft världens bästa födelsedag, kunde inte blivit bättre! Efter skolan så kom även bästis Ida och firade mig, så jäkla mysigt! Älskar verkligen min familj och mina allra bästa vänner!!! 
 
Nu ska jag försöka lägga mig ner och sova och lugna alla mina känslor, är fortfarande helt överlycklig! Godnatt!

BIRTHDAY BREAKFAST

 
Finns det något bättre än frukost på sängen när man fyller år? Och dessutom få en massa grattismeddelanden och massor kramar och pussar i skolan gör allt tusen gånger bättre, jag älskar att fylla år! 

CATWOMEN


ESPRESSO HOUSE

Espresso house. 
 
Idag efter en ganska lång, seg dag i skolan tog jag och bästis Ida bussen in till stan. Shoppade en massor (oops) och tog sedan en två timmars paus på Espresso House innan vi lämnade staden. Det är så underbart mysigt i Kalmar och speciellt på de små, ovanliga caféerna. Espresso House är ganska vanlig men endå ett mysigt litet café. Vi tog våran tid till att prata en massor och plugga. Det perfekta stället att plugga på! Helt klart att jag åker in dit och sätter mig och pluggar i framtiden... Och så kom vi till den sista detaljen, ehm. Vi planerade en fotografering som skulle varit per-fekt men mitt i allt shoppande försvann denna tanke och vi glömde helt bort det tills vi satt på cafét och det var kolsvart ute... Därför får ni istället dessa ganska mörka, grumliga bilderna men de får duga! Och sista bilden, så jäkla charmig, är helt kär i den! Hösten och vintern är mina favoritårstider men verkligen inga lämpliga bloggårstider... Det är mörkt när man vaknar och går till skolan och mörkt när man kommer hem. Mitt på dagen är det perfekt ljust men då går man ju självklart i skolan och då blir det lätt mörka, grumliga bilder, så trist! Man får försöka göra det bästa av situationen och ljusa upp dem lite så blir det nog bra! 
Allt jag shoppade idag får ni förresten se imorgon. Nu ska jag plugga spanskaglosor och sedan dejta kudden, nattinatti! 

STRIPED CRAZY PANTS

// Coat from Sheinside // Top from H&M // Pants or Jeans from Tally Weijl // Necklace from BikBok // Michael Kors bag // 
 
Bilderna blev så grumliga att jag först tvivlade på att lägga ut dem, men så prövade jag att göra de ännu grumligare och här är resultatet! Tycker det blev coolt faktiskt, lite annorlunda. 
Idag och igår var det skola som vanligt. Hann inte uppdatera igår så slängde in ett snabbt inspoinlägg istället, det var iallafall någonting. Hatar när min blogg står tom som ett eko, haha! Idag har jag fått mitt SO-prov avklarat, gick väl sådär. Fick världens huvudvärk under provet. SO-prov är de värsta... De kräver långa, välformulerande och mycket väl resonerade svar, men det funkade. Fick även tillbaks vårat Engelskaprov idag, gick super! Är faktiskt väldigt stolt över mig själv så ska unna mig med ett varmt, skummande bad med massa levande ljus, puss!

THE MONSTER

 
 
Är helt kär. Denna låt....underbar! Kommer spelas varje dag nu framöver, helt såld..

MONDAY INSPO


THE BALTIC SEA

Peace.
 
Detta är frihet. Kunde stå i flera minuter och bara kolla ut över havet. Här fanns ingen stress, ingenting. Det vara bara jag och havet som fanns där. 
 
Saker som hav gör mig fridfull, får liksom min stress av avlägsna sig från min kropp. Likaså är det på landet.... när man bara ser åkrar och skog, så fridfullt! 
 
Jag har försökt lägga in alla bilder på datorn men har inte riktigt lyckats, har en massa så det tar sin lilla tid. OCH Aleksandra har ännu fler på mig som ska anlända till min dator. Vet inte riktigt hur jag ska få upp allt på bloggen... Vill ni att jag ska göra ett inlägg var för sig, ex "Shopping i Polen", "Mat i Polen", "Turist i Polen" eller vill ni ha videos? Har faktiskt filmat en del så om ni vill kan jag sätta ihop allt till en film? Kom med era förslag!
Puss! 

MADLADY

Nu firar Madlady.com 2 år och gör det genom att ge alla sina kunder 30% rabattt på hela deras sortiment de gäller endast denna helg så passa på! 
Shoppa här: http://blogfame.se/87/8019/mad-lady
 
"Mad Lady grundades 2011 när världen höll på att gå under och modet verkade ha stannat när det kom till variation och fantasi. Hjältar som vi är så kunde vi inte låta det hända. Genom att erbjuda kläder och modeaccessoarer som inte går att hitta någon annanstans på den nordiska marknaden erbjuder vi stolt idag en stil och kultur som varje Mad Lady bör ta del av! Vi älskar färg, mönster och fantasi och med dessa tre enkla ingredienser har vi lyckats att skapa en shopppingplats med det bästa "fast fashion" utbudet och en av de populäraste destinationerna för shopping bland modemedvetna tjejer inom Norden."

"Fashions fade, style is eternal."
— Yves Saint-Laurent

"WELCOME HOME ZANDRA"

Igår vid 20-tiden när båten anlände till Karlskrona blev vi upphämtade av Aleksandras pappa och och vi väntade oss en timmas lång resa hem. Resan på båten var fruktansvärd, har aldrig mått så illa i hela mitt liv. Båten gungade, jag gungade och allt snurrade. Jag var inte den enda som mådde illa, även Aleksandra kände sig konstig. Vi tog oss iallafall hem och när jag öppnade dörren överraskades jag av världens underbaraste familj. Fick kramar, pussar och till och med presenter!?! Har aldrig varit så glad som igår när jag kom hem från att ha varit utomlands i en vecka. Skulle kunna åka utomlands igen bara för att få uppleva denna otroliga känsla att komma hem till de man älskar mest! Efter världens överraskning tog hela familjen plats i mamma och pappas stora dubbelsäng, åt gottis och kollade på julfilmer. Dagen kunde inte ha slutat bättre, är så glad att få ha denna underbara, söta familj. 
Jag älskar er!
Jag och världens finaste mamma! ❤

MORNING POLAND