MOBBNING

Läste precis en nyhet i tidningen om att en ung tjej i Kalmar har tagit sitt liv pga just mobbning. Jag kände ej denna unga tjej, men det har ingen betydelse! Jag sörjer med familj och vänner endå, hur kan det finnas människor i världen som mobbar, och som vågar gå så långt att den utsatta personen tar sitt liv? Jag förstår inte, hur kan en människa leva med att göra andra personer i sin närvaro illa? Hur kan man sedan gå runt och bära på det resten av livet? Hur kan man gå runt och veta att denna person tagit sitt liv utan att bry sig? Jag skulle aldrig kunna bära på något sådant, men tyvärr finns det en hel del på vår jord som står ut med det.
 
De flesta som mobbar andra mår själv superdåligt och tar ut det över andra. Men det är ju inte den enda orsaken, vissa kanske inte är helt riktiga där uppe i bollen. Men då tycker jag att de ska ta kontakt med läkare eller någon annan som kan hjälpa dem. Ifall de tex inte skulle klara de själva tycker JAG att familj eller vänner ska göra något, inte bara låta det vara. Nu säger jag inte att det inte finns de som hjälper mobbarna att komma på rätt spår men det finns så pass mycket mobbare här i världen och det måste ändras!
 
Jag är själv inte utsatt för mobbning, men har däremot varit. I årskurs fyra ända till sexan blev jag utsatt för mobbning i min klass, inte utav alla, men utav ett flertal personer! Jag väljer själv att inte skriva ut vad som exakt hände, men kan medge att det var en tuff period att varje dag gå till skolan med en klump i magen och försöka tänka ut vad de skulle göra med mig idag. Det är över och jag ser det som förflutet, jag är starkare än någonsin nu och ingen kommer kunna ändra på det! Jag kommer aldrig mer låta personer få trycka ner mig eller klandra min kropp, och heller inte låta mig själv klandra mig. Jag är perfekt precis som jag är, likaså du och alla andra på jorden. Det finns bara EN utav dig, det finns ingen annan som är precis som du, ta vara på det!
 
Jag skänker en massa tankar till alla som varje dag blir utsatta för mobbning, stå upp för dig själv, stå ut! Det kommer ett slut då tillslut mobbaren backar undan, då det är över, men tills dess, håll ut! Ställ dig varje dag framför spegeln och berätta för dig själv hur fin du är just idag och att du inte kommer låta dig själv tryckas ner utav andra. Ifall du istället inte skulle orka att stå emot mobbarna tar du nya tag tills nästa dag. Och vad ni än gör, ta inte livet utav er! Ni kanske tycker att det blivit för mycket och att ni inte orkar mer, men ta inte livet utav er. Tänk på eran familj och era RIKTIGA kompisar som kommer lida i månader efter din död, låt inte det hända! STAY STRONG
 

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo